Версія для друку
Середа, 26 січня 2022 09:12

Волиняни мають можливість використати на ліки «ковідну» тисячу

З 24 січня волинян мають можливість витратити «ковідну» тисячу в межах президентської програми «єПідтримка» на придбання ліків в аптеках. Такою послугою мають право скористатися повністю вакциновані волиняни віком від 60 років. Саме ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових лікарських засобів.

За кошти програми єПідтримка можна придбати ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Не можна купувати засоби з недоведеною ефективністю, біологічно активні добавки чи медичні прилади.

«Умови використання «ковідної» тисячі є такі ж, як і на попередніх етапах потрібно мати повний курс вакцинації, «зелений» COVID-сертифікат у застосунку «Дія», бути громадянином України 60+, – розповіла в прямому ефірі Суспільне.Волинь заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Вікторія Левчук. – За таких умов можна зайти будь-яку аптеку і придбати виключно лікарські засоби за рецептом лікаря чи без нього.

Також за словами Вікторії Левчук наразі розробляється механізм, який дозволить скористатися програмою єПідтримка людям, які не мають смартфонів та застосунку «Дія».

«Усі матимуть можливість отримати державну виплату. Про тих людей, які не мають смартфона чи застосунку «Дія» держава також думає та працює над альтернативним методом отримання коштів за вакцинацію, – зазначила заступниця голови ОДА. – Зараз використовуємо Дію тільки тому, що це ефективний та найшвидший спосіб отримання коштів».

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 3991