19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині готуються до початку нового епідеміологічного сезону
    Понеділок, 18 вересня 2017 14:20

    На Волині готуються до початку нового епідеміологічного сезону

    За результатами аналізу отриманих даних у сезон захворюваності на грип та ГРВІ у 2016-2017 роках в Україні перехворіло більше 6 млн людей. До 70% –  діти менше 17 років. На Волині захворіло близько 177 тис. осіб, 60% з яких – діти. Загалом, у регіоні перехворіло близько 17% населення. Найефективнішим заходом профілактики вищезазначених захворювань є вакцинація.

    – Минулоріч під час епідеміологічного сезону на Волині вакциновано 0,16% населення, тоді як в середньому по Україні цей показник становив 0,3%. Загалом, вакциновано 1 690 осіб з груп епідризику, що становило 45% від запланованої кількості, – повідомила Лариса Володимирівна.

    Окрім того фахівець зазначила, що Всесвітньою організацією охорони здоров’я, на підставі загальних результатів вивчення циркулюючих штамів вірусів, визначено ті, яких слід оберігатись у 2017 році – Мічиган, Гонконг та Брісбен. До останніх двох, за словами Лариси Дудковської, у населення вже виробився імунітет, адже вони фіксувались і в минулому епідеміологічному сезоні, а от Мічиган буде для українців, зокрема, волинян найбільш небезпечним, адже прийде вперше, тому ріст захворюваності очікують до 14%.

    Із 2 жовтня поточного року фахівці лабораторного центру здійснюватимуть щотижневий моніторинг захворюваності на території усієї області. Позатим, для попередження розповсюдження грипу та підготовки до можливих епідеміологічних ускладнень у сезон захворюваності 2017-2018 років, головою облдержадміністрації затверджено План заходів з питань захисту населення від захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, де передбачено чіткий алгоритм необхідних профілактичних заходів на різних етапах епідеміологічного процесу.

    – Серед головних завдань Плану – підготовка та затвердження територіальних планів-заходів, проведення засідань місцевих ТЕБ ТНС з розгляду можливих ускладнень від ГРВІ та передбачення у місцевих бюджетах коштів для проведення вакцинації проти грипу, найперше, для груп медичного, епідемічного та професійного ризику, – резюмувала Лариса Володимирівна.

    Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до місцевих структур влади, аби у рамках спеціальних програм, або резервного фонду місцевих бюджетів, були закладені кошти на купівлю ліків та проведення профілактичних заходів.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4554
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua