20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У Володимира Гунчика буде день роботи із головами райдержадміністрацій
    Понеділок, 25 вересня 2017 07:37

    У Володимира Гунчика буде день роботи із головами райдержадміністрацій

    Оскільки земельне питання – одне із найбільш обговорюваних, на першу зустріч запросили фахівців із головного управління Держгеокадастру в області. Виділення земель учасникам антитерористичної операції на Сході країни, впорядкування земель поза межами сільських та селищних рад – питання, які потребують тісної взаємодії та роботи у правовому полі.

    – Основне завдання таких нарад – координація роботи та співпраця, адже потрібно враховувати: в області є дві структури, які мають право приймати рішення стосовно державних земель. Сільськогосподарські землі у підпорядкуванні державних адміністрацій, інші ж – під контролем Держгеокадастру. Я задоволений зустріччю, адже ми знайшли розуміння між адміністраціями та Держгеокадстром в спільному вирішення питань, – розповів Володимир Петрович.

    Попри розвиток процесу децентралізації, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вважає, що не можна залишатися осторонь проблем об’єднаних територіальних громад. Адже чимало запитань лишились поза межами місцевого управління Держгеокадастру. Одним із них є відсутність кадастрових реєстраторів на території ОТГ, адже вони не передбачені штатним розписом.

    Окремі послуги реєстрації земельної документації можна отримати у місцевих центрах надання адміністративних послуг, однак об’єм робіт, створений для одного працівника-реєстратора буває непосильним. Таку проблему фіксують у Ковельському та Луцькому районах. Зрозуміло, що система потребує налагодження, тому одним із варіантів її вирішення розглядають залучення реєстраторів з інших районів, де потік громадян менш інтенсивний.

    У контексті налагодження співпраці на усіх рівнях, зокрема, у земельному питанні, упродовж трьох днів голови райдержадміністрацій повинні сформувати пропозиції, питання представників органів місцевого самоврядування аби напрацювати дієвий план їх вирішення.

    Разом із тим, зафіксовані питання знайдуть відображення у відповідних запитах голови облдержадміністрації до керівництва Держгеокадастру України, Міністерства аграрної політики України та інших відомств.

    Упродовж двох місяців зустріч у нинішньому складі повториться, однак розглядатимуть уже реалізовані протокольні доручення, ставлячи перед собою нові завдання. А день із головами райдержадміністрацій увійде до звичного робочого плану Володимира Гунчика вже із наступного тижня. Робота у такому форматі триватиме до кінця поточного року.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3812
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua