19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Медичні експерти та представники Волинської ОДА розповіли про вакцинальну кампанію проти COVID-19 під час онлайн-брифінгу
    П'ятниця, 16 квітня 2021 09:23

    Медичні експерти та представники Волинської ОДА розповіли про вакцинальну кампанію проти COVID-19 під час онлайн-брифінгу

    15 квітня 2021 року у пресцентрі Волинської ОДА відбувся онлайн-брифінг, про вакцинальну кампанію у регіоні. В обговоренні взяли участь заступниця голови місцевої ОДА Людмила Тимощук, т.в.о. директора комунального підприємства «Волинський обласний центр громадського здоров'я» Волинської обласної ради Сергій Новосад, а також головний спеціаліст управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Рожко. 

    Людмила Тимощук зазначила, що наразі в Україні триває другий етап кампанії — свою дозу вакцини отримують медики та працівники закладів охорони здоров’я; мешканці та персонал будинків для літніх людей; учасники Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальні працівники, а також люди 80+ років. Перевірити свою чергу на вакцинацію можна на vaccination.covid19.gov.ua

    Тимощук розповіла, що на Волині як і по всій Україні, використовують дві вакцини: з 24 лютого триває імунізація AstraZeneca/Covishield, а з 13 квітня розпочато вакцинацію препаратом Sinovac Biotech (CoronaVac). Останньою вакцинують зокрема освітян, залучених у ЗНО 2021 та маломобільних людей.

    Людмила Рожко наголосила, що обидві наявні в Україні вакцини безпечні та ефективні.  Вона також нагадала, що для збільшення ефективності щеплення вакциною AstraZeneca/Covishield інтервал між введеннями першої та другої дози збільшили з 4 до 12 тижнів.

    «Результати низки досліджень, опубліковані на початку березня, показали, що ефективність вакцини AstraZeneca значно збільшується, якщо її другу дозу вводять з інтервалом у 12 тижнів або більше. Якщо другу дозу вводили через 12 тижнів або пізніше, ефективність вакцини становила 81,3%», — сказала Рожко.

    Сергій Новосад зі свого боку розповів, що станом на 14 квітня у Волинській області працює 64 пункти щеплення, а також 10 мобільних бригад, що зокрема виїжджають до громадян, які не в змозі самостійно прийти до пункту щеплення. Щоб зареєструватися на вакцинацію, необхідно зателефонувати до реєстратури найближчого пункту щеплення (перелік на vaccination.covid19.gov.ua) або подзвонити  сімейному лікарю. 

    «Тим громадянам, які не входять до пріоритетних груп, необхідно записатись у лист очікування через портал чи мобільний застосунок "Дія" або через національний контакт-центр МОЗ», —  додав Новосад. 

    Онлайн-брифінг резюмувала Людмила Тимощук: 

    «Вакцинація — єдиний спосіб сформувати імунітет до COVID-19 та принаймні виключити важкий перебіг хвороби. І що швидше ми зможемо імунізувати населення,  то скоріше Україна та Волинь зокрема зможе повернутися до нормального життя без пандемії», – зазначила представниця Волинської ОДА. 

    Волинська область має одні з найнижчих показників в Україні за кількістю вакцинованих проти COVID-19. Станом на 15 квітня 2021 року у Волинській області за добу виявлено 397 випадків COVID-19 та зроблено 503 щеплення.  Всього щеплено 10 726 людей.

    Достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua.

    Управління інформаційної політики та цифрової транформації облдержадміністрації

    Переглядів 5901
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua